راهکارهای ذخیره سازی امن و سریع

در فناوری اطلاعات و خدمات شبکه کامپیوتری، پشتیبان‌گیری به معنای تهیه نسخه از داده است که در صورت از بین رفتن یا حادثه، برای بازیابی داده اصلی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این عمل دارای دو هدف است؛ اولاً بازیابی داده در صورت از دست رفتن آن و دوماً بازیابی داده از زمان‌های گذشته با توجه به خط‌مشی نگهداری داده‌ها. بک‌آپ گیری با هدف دسترسی سریع و قابل اعتماد به داده‌ها در صورت خلل یا پاک شدن آنها انجام می‌شود. این روند به عنوان بازیابی پرونده نیز شناخته می‌شود. اصطلاحات مرتبط با تهیه نسخه پشتیبان و حفاظت از داده‌ها معمولاً به صورت متداول به کار می‌روند، با هدف حفظ تداوم تجارت، امنیت داده‌ها، مدیریت چرخه عمر اطلاعات و جلوگیری از بدافزارها و ویروس‌ها در محیط کامپیوتر.

چرا ذخیره اطلاعات مهم است؟

داده‌ها نقشی اساسی در نحوه تصمیم گیری تجاری، تعامل با مشتری و توسعه محصولات و خدمات جدید توسط شرکت‌های کارآمد دارند. برای استفاده از همه این داده‌ها، به روشی برای ذخیره سازی داده‌ها جهت مدیریت و دسترسی لحظه‌ای نیاز دارند. پشتیبانی شبکه کامپیوتری شرکت‌ها همچنین باید مطمئن باشند که از راه حل ذخیره سازی داده‌های کسب و کار خود در برابر حمله سایبری محافظت می‌کنند و برای اینکه اطمینان حاصل شود داده‌ها به دلیل خرابی سیستم از بین نرفته‌اند وجود یک راهکار ذخیره سازی اطلاعات از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در نهایت هر راهکاری که اجرا شود باید با نیازها و توانایی‌های شبکه شرکت همخوانی داشته باشد.

انواع سیستم های ذخیره ساز

ذخیره ساز DAS : این سیستم در مواقعی مورد استفاده قرار می‌گیرد که هاردهای سرور ظرفیت لازم برای نگهداری اطلاعات را داشته باشد. در واقع DAS یک استوریج دیجیتالی است که به صورت مستقیم به سرور متصل می‌شود.

ذخیره ساز SAN : یک استوریج با سطح دسترسی Block Level که به سرورهای متصل به ذخیره ساز این اجازه را می‌دهد تا به صورت مستقیم و بدون واسطه به بلاک‌های هارد دسترسی داشته باشند.

ذخیره ساز NAS : این سیستم یکی از پرکاربردترین سیستم‌های ذخیره سازی حال حاضر دنیا است. این دستگاه خود به صورت یک سرور عمل می‌کند به صورتی که می‌توان تعداد هارد به آن متصل کرد.

پیمایش به بالا